Dakisolatie

dakwerken-uitvoering

Dakisolatie gebruiken we om warmte binnen te houden in de winter en warmte buiten te houden in de zomer. Isolatie zorgt voor energiebesparing en een behaaglijker comfort.

De waarde van dakisolatie wordt aangeduid met een R-waarde (warmte weerstand). Hoe hoger deze waarde, hoe beter het dak is geïsoleerd. De laatste jaren zie je in de nieuwbouw de R-waarde eis sterk toenemen. De toe te passen isolatiewaarde wordt bepaald door de EPC-waarde (Energie Prestatie) welke is vast gelegd in het bouwbesluit.

Voor het toepassen van de juiste dakisolatie bespreken we met jou de mogelijkheden en voorzien we je van de nodige adviezen. Zo komen we samen tot de beste oplossingen met het beste rendement. Ook kunnen wij je desgewenst voorzien van een bouwfysische berekening en een afschotplan indien de isolatie op afschot moet worden aangebracht.

Wij adviseren uitsluitend dakisolaties met een A-kwaliteit van vooraanstaande merken, hierdoor weet je zeker dat de isolatie de juiste dikte heeft en recht is. Dit is van belang om platen goed aansluitend te kunnen leggen. Zo voorkom je isolatie lekken waardoor de isolatiewaarde niet wordt gehaald. Onze geadviseerde dakisolatiematerialen zijn dan ook allemaal voorzien van productcertificaten.

PIR-isolatie
PIR dakisolatie

PIR isolatie heeft een hogere drukvastheid en is daardoor geschikt voor beloopbare daken.

EPS-dakisolatie
EPS dakisolatie

EPS isolatie een licht gewicht dakisolatie en wordt veel gebruikt in de grotere nieuwbouw projecten.

steenwol-dakisolatie
Steenwol dakisolatie

Steenwol dakisolatie is een brandvrije isolatie, daarnaast is steenwol een uitstekende geluidsisolatie.

XPS-dakisolatie
XPS dakisolatie

XPS isolatie wordt toepast bij een omgekeerd dak en op daken met een hogere belasting zoals parkeerdaken.

wil je meer weten over onze diensten?

stel je vraag