Conflictbemiddeling

Helaas komt het (te) vaak voor dat een dak niet goed is aangebracht en of niet voldoet aan de verwachtingen. De redenen hiervoor zijn heel divers, zo kan het zijn dat bijvoorbeeld het dakdekkersbedrijf steken heeft laten vallen, niet over de nodige kennis beschikt of het werk is uitbesteed aan derden die het wat minder nauw nemen. Mogelijk zijn er ondeugdelijke dakmaterialen gebruikt of zitten er productiefouten in de gebruikte materialen. Ook kan het voorkomen dat het mis gaat bij architecten en of aannemers bij onder andere details die niet kunnen of niet correct zijn uitgevoerd.

Hierdoor kunnen vervelende en lang slepende conflictsituaties ontstaan waarbij partijen recht tegen over elkaar staan. Facturen worden niet betaald, lekkages en of andere problemen niet opgelost waardoor het vertrouwen in elkaar volledig zoek is. Een oplossing is dan ver weg en zal waarschijnlijk via de gerechtelijke weg verder worden uitgevochten. Het resultaat is dat er veelal alleen verliezers zijn, veel schade, het kost onnodig veel geld en (negatieve) energie.

Conflictbemiddeling door Dakadvies Nederland kan wellicht uitkomst bieden in een dergelijke situatie. Al verschillende keren zijn we uiterst succesvol geweest in het oplossen van conflicten. Daarmee werd de gang naar de rechter voorkomen en de ontstane problemen opgelost.

Heb je een conflict en kom je er samen niet uit, laat het ons weten en we kijken of conflictbemiddeling door ons een oplossing kan bieden waarin alle partijen zich kunnen vinden.

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen en is het verstandiger ons in een eerder stadium bij je plannen te betrekken.